
۴ روش کنترل نگرانی و اضطراب4
۴.پیگیری درمان حرفهای و تخصصی خود را حتما شروع کنیدبه پزشکتان مراجعه کنید.
اگر نگرانی تا جایی در امور زندگی شما تداخل میکند که نمیتوانید در مدرسه، محل کار، ارتباطات یا دیگر فعالیت هایتان عملکرد خوبی از خود نشان دهید بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما با انجام آزمایشهای گوناگون و معاینه شما میتواند منبع اضطراب و نگرانی را شناسایی کند.*در برخی موارد، اضطراب به راحتی نشان دهنده یک بیماری ذهنی نیست بلکه درحقیقت نشانهای از یک مشکل دیگر در سلامت جسمانی شماست. اضطراب میتواند هشدار ( یا یک تاثیر جانبی) برای شروع بیماری قلبی، دیابت، آسم و حتی سوء مصرف مواد مخدر یا عدم مصرف آنها باشد.
* در موارد دیگر، اضطراب میتواند تاثیری جانبی از داروها باشد. با پزشک خود صحبت کنید تا برایتان روشن کند که چنین چیزی در مورد شما ممکن است یا نه.
با یک متخصص بهداشت روان مشورت کنید.
اگر پزشک عمومی شما هیچ علت پزشکی مشخصی برای اضطراب در شما پیدا نکرد شاید نیاز داشته باشید که به یک روانپزشک، روان شناس یا روان درمانی که در تشخیص و درمان اضطراب تجربه دارد، مراجعه کنید. ممکن است پزشک شما داروهایی را تجویز کند و وضعیت شما آرامتر شود اما ترکیب درمان ذهنی و دارو برای مدیریت اضطراب بهترین تاثیر را در بیشتر افراد داشته است.از درمان گرتان بخواهید که تشخیص خود از وضعیت شما را برایتان شرح دهد.اضطراب نامیدن آنچه که شما در درونتان تجربه میکنید تمامی پاسخ هایی که برای بهبودی نیاز دارید را به شما نمیدهد. حتی در بین تمامی اختلالات ذهنی نیز گروهی از اختلالها وجود دارد که اضطراب و نگرانی علامت مشخصه آنها است. یک روانشناس میتواند سابقه شخصی شما را ارزیابی کرده، بر ارزیابیهای بهدست آمده نظارت کند و با پرسیدن سوال هایی مشخص کند که شما از چه نوع اضطرابی رنج میبرید.*ممکن است شما از نوعی اختلال اضطرابی مثل اختلال ترس، فوبیا، اختلال استرسی پس از ضایعه روانی یا اختلال اضطراب اجتماعی رنج میبرید.
با درمان گر خود در مورد بهترین درمان مناسب شما مشورت کنید.اگرچه میتوانید با استفاده از برخی روشهای کمکی علائم اضطرابتان را مدیریت کنید اما چنین اختلال هایی باید توسط یک متخصص مورد درمان قرار بگیرند.
متخصصان بهداشت روانی با توجه به نوع و شدت اختلال از سه روش زیر برای درمان آنها استفاده میکنند.
– تجویز دارو: غالبا پزشکان به اشتباه اضطراب را بعنوان افسردگی تشخیص میدهند و معمولا داروهای ضدافسردگی را برای بهبود علائم اضطراب تجویز میکنند. نشان داده شده است که مجموعهای از داروها معروف به مهارکنندههای بازجذب سروتونین در درمان اضطراب موثر هستند. برخی گزینههای دیگر عبارتند از مهارکنندههای بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین، بنزودیازپین ها و ضدافسردگیهای سه حلقه ای.
– درمان: تجربه نشان داده است که یکی از درمانهای موثر اضطراب عبارت است از رفتار درمانی شناختی که بر خودآگاهی و تغییر الگوهای فکری غیرواقعی مرتبط با اضطراب متمرکز میشود. دیگر روشهای درمانی موثر عبارتند از روش درمانی روبهرو شدن با ترس، پذیرش و تعهد درمانی، رفتار درمانی دی الکتیکی(DBT)، حساسیتزدایی از طریق حرکت چشم و پردازش مجدد(EMDR).– ترکیبی از دو روش بالا
صبور باشید.
اغلب مردم زمان کافی به دوره درمان خود نمیدهند تا تاثیرات خود را نشان دهد و به همین ترتیب تصور میکنند که توانایی تکمیل درمان را ندارند یا این روش موثر نیست. همچنین این مطلب را هم در نظر بگیرید که بسیاری از افرادی که از اضطراب رنج میبرند قبل از آنکه موثرترین روش درمانی را پیدا کنند، روشهای بسیار زیادی را امتحان میکنند.
- عابدی مدیسه
- مرداد 27, 1398
- 100 بازدید