
۴ اشتباه بزرگ افراد جویای کار
افراد جویای کار گاهی آن چنان غرق در رویای استخدام هستند که برخی اشتباهات بزرگ را مرتکب می شوند و همین موضوع مانع مهمی بر سر راه استخدام شان می شود. مثلا در موارد بسیاری به آنچه در جلسه مصاحبه شغلی میان آنان و کارفرمایان گذشته بی توجه هستند و پس از مصاحبه به طور کلی فراموش می کنند که قرار بود نمونه کار یا رزومه تکمیلی یا یک گزارش برای کارفرمای آینده خود بفرستند تا بیشتر با هم آشناشوند.اشتباهات از این دست بسیار زیاد هستند که در این نوشتار ما به ۴ اشتباه بزرگ افراد جویای کار اشاره می کنیم.
۱. گاهی اوقات افراد جویای کار اشتیاق را با سماجت اشتباه میگیرند
بسیاری از کارجویان برای اینکه اشتیاق خود را نشان بدهند به زمان و تاریخ تعیین شده کم توجهی و بی توجهی میکنن. وقتی مسئول استخدام، مسئول بخش منابع انسانی یا مدیر دپارتمان میگوید “چهارشنبه با شما تماس میگیرم” و بعد چهارشنبه به شما میگوید “یکشنبه ۳ بعد از ظهر میبینمتان”، اگر شنبه تماس بگیرید و ۳، ۴ ایمیل برای ”تنظیم وقت قرار ملاقات” بفرستید، فقط بخت استخدامشدن خودتان را کمتر کردهاید.
شما روی ساعت خاصی توافق کردهاید، پس برای چه میخواهید وقت قرار ملاقات تنظیمکنید؟ بعضی وقتها کارجویان میتوانند بسیار سمج شوند. آنها فکر میکنند تماسگرفتن یا ایمیل فرستادن به مدیر استخدام میتواند کمکشان کند از اوضاع سر در بیاورند.منظقی نیست کارجو هر هفته پیگیری فرآیند استخدامی شود. اگر کارفرما یا کاریابتان شما را علاف خودش کرد، بیخیال آن کار شوید؛ آنها لیاقتتان را ندارند.در عین حال، اگر صادقانه با شما حرفزدهاند، هر چه پیگیر شوید هم بیفایده خواهدبود. نه شما را راهنمایی میکند و نه کمکتان میکند به آن شغل برسید.
۲. برخی افراد جویای کار خودشان را یک دانای کل معرفی میکنند
وقتی برای جایی “درخواست شغلی با ادعای حل مشکل” میفرستید، در حقیقت دارید به مشکلی اشاره میکنید که برای پیدا کردن راهحل آن آگهی چاپ کردهاند. اما قرار نیست بگویید “من میدانم چهطور میشود مشکل شما را حلکرد”. این حرف خودپسندانه و نابهجا است.شما نمیدانید چطور میشود مشکل آنها را برطرفکرد، چون همهی اطلاعات لازم برای انجامدادن چنین کاری را ندارید. آدمهایی که برایشان درخواست شغلی فرستادهاید، سخت کار میکنند و در کارشان بهرتین هستند.
چرا میخواهید به آنها بگویید احمق هستند و شمایید که میتوانید همهچیز را در چشمبرهمزدنی درستکنید؟ این حرف نه تنها گستاخانه است، بلکه نادرست هم است!فروتنی یک خصیصهی مثبت است و از گستاخی بسیار بیشتر برایتان فایده خواهد داشت!
۳. در بعضی اوقات افراد جویای کار عهدشکنی میکنند
هر کسی میتواند دیر سر کار بیاید و به موقع سر قرارها حاضر نشود. خیلی بد است کارجویی به آدم بگوید “دوشنبه ساعت ۲ بعد از ظهر در دفتر کارتان حاضر میشوم تا درباره قرار نهایی کار و میزان مسئولیت و حقوق و دستمزد به تفاهم برسیم، بعد سر قرار حاضر نشود و آخر هفته برایتان ایمیل بفرستد “دیروز مشکلی برایم پیش آمد؛ میتوانیم یه قرار ملاقات دیگر تنظیمکنیم؟”این کار اصلا وجههی خوبی ندارد. شما باید مسئولیت قصور و اشتباهات خود را به گردن بگیرید.
۴. حرفشان را عوضمیکنند
گاهی اوقات شما رزومه تان را برای یک کارفرما میفرستید و میدانید که آن کارفرما مثلا مبلغ حقوق ۱ میلیون تومان برای آن پست شغلی در نظر گرفته است. پس از اینکه رزومه تان رفت و توسط کارفرما بررسی شد و به این نتیجه رسیدند که شما میتوانید در مجموعه آنها حضور داشته باشید قرار ملاقات نهایی را با شما میگذارند و گمان میکنند شما با همانمیزان حقوقی که اعلام شده است آماده کار هستید. به یکباره شما در دفتر مدیر حاضر میشوید و میگویید: نه من باید حتما ماهیانه ۳ میلیون تومان حقوق داشته باشم! و خب خودتان را جای آن کارفرما بگذارید که چقدر رفتار شما ناامیدش کرده است.
این گونه است که معمولا صحبتهای کاری همینجا به پایان میرسند و شما هرگز نمیتوانید آن شغل را بگیرید. خیلی خوب است آدم ارزش خودش را بداند و برای آن مذاکرهکند، اما نمیتوانید حرفتان را وسط کار عوضکنید و از کارفرما انتظار داشتهباشید با شما راه بیاید.درزندگی باید همه چیز را باید یاد گرفت. اگر روزی یک موقعیت شغلی را بهدلیل چنین اشتباهی از دست دادید، دفعهی بعد چنین اشتباهی نخواهید کرد. نفسی عمیق بکشید و بدانید خود واقعی شما آن چیزی است که جهان میخواهد ببیند.نه لازم است مثل همهی کارجویان خجالتی و بیزبان باشید و نه لازم است گستاخ و از خود راضی باشید. خود واقعی شما هیچکدام از اینها نیست؛ خود واقعی شما انسانی زیرک و فوقالعاده است!