
۱۷ ترفند روانشناسی4
۱۷ ترفند روانشناسی که آدمها بلافاصله دوستتان بدارند
12.ببینید شخص مقابل دوست دارد چگونه دیده شود
مردم دوست دارند به شیوهای درک شوند که با باورهایشان دربارهی خودشان هماهنگ باشد.این پدیده توسط تئوری خود تاییدگری توصیف میشود. همهی ما به دنبال تایید دیدگاههای خودمان هستیم، چه منفی و چه مثبت.برای تعدادی مطالعه در دانشگاه استنفورد و دانشگاه آریزونا، از شرکتکنندگانی که دارای برداشت مثبت و منفی از خود بودند، سوال شد آیا میخواهند با افرادی تعامل داشته باشند که برداشتهای مثبتی از آنها دارند یا برداشتهای منفی.شرکتکنندگان با نگرشهای مثبت دربارهی خود، آدمهایی را ترجیح میدادند که آنها را دست بالا گرفته بودند، در حالیکه کسانی که نگرش منفی از خود داشتند منتقدان را ترجیح میدادند. ممکن است به این خاطر باشد که آدمها دوست دارند با کسانی تعامل کنند که بازخوردی سازگار با هویت شناختهشدهی آنها ارائه میکنند.
تحقیقات دیگر نشان میدهد وقتی باورهای افراد دربارهی ما با باورهای خودمان در یک ردیف قرار دارند، رابطهی ما با آنها جریانی روانتر خواهد داشت. احتمالا به خاطر أن است که احساس میکنیم درک میشویم، که خود جزء مهمی از صمیمیت است.
13.به آنها یک راز بگویید
خودافشاگری ممکن است یکی از بهترین تکنیکهای رابطهسازی باشد.در مطالعهای که توسط آرتور آرون در دانشگاه استونی بروک انجام شد، دانشجویان با یکدیگر جفت شدند و به آنها گفته شد باید ۴۵ دقیقه را برای شناخت بهتر یکدیگر باهم سپری کنند.آزمایشگران تعدادی سوال در اختیار برخی از این گروههای دونفره قرار دادند که به شدت عمیق و شخصی بودند. برای مثال یکی از سوالات میانجی این بود که “در مورد رابطهی خود با مادرتان چه حسی دارید؟” و به سایر گروهها سوالاتی برای بحثهای کوتاه داده شد. برای مثال، یک سوال این بود که “تعطیلات مورد علاقهتان کدام است؟چرا؟”
در انتهای آزمایش، دانشجویانی که به طور فزایندهای سوالات شخصی پرسیده بودند نسبت به دانشجویانی که در گفتوگوهای کوتاه شرکت داشتند، بیشتر با یکدیگر احساس صمیمیت میکردند.میتوانید این تکنیک را وقتی در حال آشنا شدن با کسی هستید، خودتان انجام دهید. برای مثال، میتوانید با پرسیدن از دفعهی قبلی که به سینما رفتند یه تدریج پی ببرید چه کسانی بیش از همه برایشان عزیز هستند. وقتی اطلاعات صمیمانهای دربارهی شخص مقابل میفهمید، احتمالا به شما احساس نزدیکی بیشتری میکند و در آینده میخواهد به شما اعتماد کند.
14.از مردم چیزهای خوبی انتظار داشته باشید
طبق اثر پیگمالیون، آدمها به گونهای با دیگران برخورد میکنند که با انتظاراتشان از آنها مطابقت داشته باشد و از این رو باعث میشود آن شخص به گونهای رفتار کند که آن انتظارات را تایید کند.در یکی از مقالات مجلهی هاروارد، کادی میگوید “اگر فکر میکنید یک شخص احمق است، با او به گونهای رفتار خواهید کرد که رفتارهای احمقانه را برمیانگیزاند میکند.”از سوی دیگر، اگر انتظار دارید کسی با شما دوستانه برخورد کند، بیشتر احتمال دارد با شما به شیوهای دوستانه رفتار کند.
15.جوری رفتار کنید که گویی دوستشان دارید
روانشناسان مدتی است پدیدهای را شناختهاند که “دوسویگی دوست داشتن” نامیده میشود: وقتی فکر میکنیم شخصی دوستمان دارد ما نیز تمایل داریم او را دوست بداریم.برای مثال، در یک مطالعه به شرکتکنندگان گفته شد احتمالا اعضای خاصی در یک بحث گروهی آنها را دوست دارند. این اعضای گروه توسط آزمایشگر به صورت تصادفی انتخاب شده بودند.پس از بحث، شرکتکنندگان نشان دادند افرادی که بیش از همه دوست داشتند همان کسانی بودند که تصور کرده بودند دوستشان دارند.
16.حس شوخطبعیتان را نشان دهید
تحقیقی توسط دانشگاه ایالت ایلینویز و دانشگاه ایالت کالیفرنیا در لسآنجلس دریافت، صرف نظر از آنکه آدمها به دوست ایدهآل یا شریک احساسیشان بیندیشند، داشتن حس شوخطبعی واقعا اهمیت دارد.در همین حال، نداشتن حس شوخطبعی به ویزه در دفتر کار میتواند نتیجهی عکس بدهد. مطالعهی ۱۴۰ کارگر چینی بین سنین ۲۶ و ۳۵ سال نشان داد اگر افراد “اخلاقمدار” باشند در میان همکارانشان کمتر محبوب و دوست داشتنی هستند.اخلاقمداری یعنی ارزش بالایی برای نشان دادن همدلی، انصاف و سایر ویژگیهای اخلاقی قائل باشند. محققان گفتند دلیل این امر آن بوده است که افراد اخلاقمدار از سوی همکارانشان جدیتر به نظر میرسیدند.
17.بگذارید از خودشان بگویند
محققان هاروارد اخیرا کشف کردهاند که حرف زدن دربارهی خودتان میتواند، مانند غذا، پول، و رابطهی جنسی به طور ذاتی مفید باشد.محققان طی مطالعهای، شرکتکنندگان را بر آن داشتند که در یک دستگاه افامآرآی بنشینند و به سوالاتی دربارهی خودشان یا شخص دیگری پاسخ دهند. از شرکتکنندگان خواسته شده بود یک دوست یا یکی از اعضای خانوادهشان را با خود به آزمایش ببرد، که بیرون از دستگاه افامآرآی نشسته بود. در برخی موارد، به شرکتکنندگان گفته شده بود که پاسخهای آنها با دوست یا خانودهشان در میان گذاشته خواهد؛ در سایر موارد پاسخهایشان محرمانه حفظ میشد.
نتایج نشان داد که نواحی مغزی مرتبط با انگیزه و پاداش زمانی بیشترین فعالیت را داشتند که شرکتکنندگان اطلاعات را به صورت عمومی به اشتراک میگذاشتند – همینطور زمانیکه درمورد خودشان صحبت میکردند، حتی اگر هیچ کسی در حال گوش کردن نبود.به عبارت دیگر وقتی به جای وراجی کردن دربارهی زندگیتان اجازه دهید شخصی یک یا دو ماجرا از زندگیاش را با شما شریک شود، خاطرههای مثبتتری از تعامل با شما به جا میگذارد.
- عابدی مدیسه
- شهریور 13, 1398
- 105 بازدید