۱۷ ترفند روانشناسی۳
۱۷ ترفند روانشناسی۳
۱۷ ترفند روانشناسی که آدمها بلافاصله دوستتان بدارند
۶٫همیشه تعریف و تملق نکنید
تئوری سود-زیان کشش بین فردی میگوید نظرات مثبت شما تاثیر بیشتری میگذارند اگر آنها را گاه و بیگاه استفاده کنید.
مطالعهای که در ۱۹۶۵ توسط محققان دانشگاه مینهسوتا انجام گرفته است نشان میدهد این تئوری در عمل چگونه کار میکند. محققان ۸۰ دانشجوی مونث را به کار به صورت دونفره روی یک وظیفه گماشتند و سپس به آن دانشجویان اجازه دادند شریکشان را در هنگام صحبت دربارهی آنها ” استراق سمع ” کنند. در واقع محققان به شرکای آنها گفته بودند که چه بگویند.در یک سناریو، تمام نظرات مثبت بود؛ در سناریوی دوم، نظرات همه منفی بود؛ در سناریوی سوم، نظرات از مثبت به منفی میرفت؛ و در سناریوی چهارم نظرات همه از منفی به مثبت میرفت.چنان که مشخص شد، دانشجویان زمانی شریکشان را بیشتر دوست داشتند که نظرات از مثبت به منفی میرفت. که نشان میدهد آدمها دوست دارند احساس کنند تا حدودی دل شما را بردهاند.نتیجه: اگرچه متناقض به نظر میرسد، اما سعی کنید کم تر از دوستانتان تعریف کنید.
۸٫گرم و شایسته باشید
روانشناس اجتماعی سوزان فیسک مدل محتوای کلیشهای را پیشنهاد کرد، تئوری آن که آدمها دیگران را براساس گرمی و مهارتشان قضاوت میکنند.طبق این مدل، اگر بتوانید خودتان را گرم نشان دهید – یعنی غیررقابتی و دوستانه – آدمها احساس خواهند کرد میتوانند به شما اعتماد کنند. اگر شایسته به نظر برسید – برای مثال اگر موقعیت اقتصادی یا تحصیلی بالایی داشته باشید – تمایل بیشتری دارند به شما احترام بگذارند.روانشناس هاروارد، امی کادی میگوید، به ویزه در محیطهای کسبوکاری، مهم است اول گرمی و بعد شایستگیتان را نشان دهید.او در کتابش به نام” حضور ” میگوید: ” از منظر تکاملی، برای بقایمان ضروریتر است که بدانیم آیا یک فرد شایستهی اعتماد هست. ”
۹٫روی ارزشهای مشترکتان تاکید کنید
طبق یک مطالعهی کلاسیک توسط تئودور نیوکامب، آدمها بیشتر جذب کسانی میشوند که شبیه خودشان هستند. این امر اثر جاذبهی شباهت نامیده میشود. در این آزمایش، نیوکامب نگرشهای نمونههایش را درمورد موضوعات بحثبرانگیز، مانند روابط جنسی و سیاست، اندازهگیری کرد و بعد آنها را با یکدیگر در خانهای متعلق به دانشگاه میشیگان تنها گذاشت. در پایان اقامتشان، زمانیکه نمونهها با همخانههایشان نگرشهای مشابهی دربارهی موضوعات اندازهگیری شده داشتند، آنها را بیشتر دوست داشتند.اگر امیدوارید با کسی دوست شوید، سعی کنید نقطهی مشترکی بین هردویتان بیابید و بر آن تاکید کنید.
۱۰٫گاهی آنها را لمس کنید
این امر لمس نیمهخودآگاه نامیده میشود، که وقتی شخصی را آنقدر ماهرانه لمس میکنید که به سختی متوجه میشود رخ میدهد. مثالهای معمول آن شامل ضربهی آهسته زدن به پشت یا لمس بازوی آنها است که باعث میشود نسبت به شما احساس گرمی بیشتری کنند.لئونارد ملودینو در ” نیمهخودآگاه: چگونه ذهن ناخودآگاهتان بر رفتارتان حکمرانی میکند” مطالعهای را در فرانسه ذکر میکند که در آن مردان جوانی در گوشههای خیابانها ایستاده و با زنانی که عبور میکردند حرف میزدند. وقتی به جای آنکه کاری نکنند به آرامی دست زنانی را که مورد خطاب قرار میدادند لمس میکردند، میزان موفقیت بیشتری در شروع یک مکالمه داشتند.در آزمایشی انجامشده توسط دانشگاه میسیسیپی و کالج رودز که تاثیرات لمس بینفردی را بر روی انعامدهی در رستوران بررسی کرد، پیشخدمتها هنگام برگرداندن باقیماندهی پول، مختصرا دست یا شانهی مشتریها را لمس کردند. آنگونه که مشخص شد، این پیشخدمتها نسبت به پیشخدمتهای دیگر که مشتریان را لمس نکرده بودند، به طرز چشمگیری انعامهای هنگفتتری دریافت کردند.
۱۱٫لبخند بزنید
در یک مطالعه، حدود ۱۰۰ زن دانشجوی دورهی لیسانس به عکسهای زن دیگری در یکی از چهار حالت زیر نگاه کردند: لبخند زدن در یک وضعیت بدنی باز، لبخند زدن در یک وضعیت بدنی بسته، لبخند نزدن در یک وضعیت بدنی باز یا لبخند نزدن در یک وضعیت بدنی بسته. نتایج نشان داد وقتی زن درون عکس لبخند میزد، صرف نظر از حالت بدنیاش، بیشتر دوست داشته میشد.امتیاز: مطالعهی دیگری نشان داد لبخند زدن هنگام ملاقات کسی برای نخستین بار، به تضمین به خاطر آوردن شما از سوی او کمک میکند.

دیدگاهتان را بنویسید