انسان در جستجوی معنا

معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا

کتاب «انسان در جستجوی معنا»، نوشته دکتر ویکتور فرانکل است که دکتر نهضت صالحیان و مهین میلانی آن را ترجمه کرده و انتشارات درسا آن را منتشر کرده است.

این کتاب به شکل عمده شامل دو قسمت می شود؛ قسمت اول در مورد زندگی سخت و طاقت فرسای دکتر فرانکل است که در اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی به سر می برد، او در این اردوگاه‌ها خانواده و همسر خودش را از دست می دهد و رنج بسیار زیادی را متحمل می شود. هر روز ترس این را در دل داشت که ممکن است جان خود را از دست بدهد و در کوره آدم‌سوزی انداخته شود.دکتر فرانکل و بسیارانی در این اردوگاه ها شرایط فوق العاده وخیمی را تجربه کرده‌اند، در این قسمت از کتاب، دکتر به بررسی سال های اردوگاه اجباری و خاطرات آن دوران می پردازد و اینکه چه چیزی باعث شد او در آن شرایط سخت دوام بیاورد .نقش لوگوتراپیست وسعت بخشیدن به میدان دید بیمار است، تا آنجایی که معنی و ارزش ها در میدان دید و حیطه خود آگاه بیمار قرار دارد. کسی که چرایی زندگی را یافته است، با هر چگونه ای خواهد ساخت. رنج وقتی معنا یافت، معنایی چون گذشت و فداکاری، دیگر آزار دهنده نیست. لوگوتراپی با در نظر گرفتن گذرایی هستی و وجود انسانی به جای بدبینی و انزوا، انسان را به تلاش و فعالیت فرا می خواند. اگر رنج را شجاعانه بپذیریم تا واپسین دم، زندگی معنی خواهد داشت. پس می توان گفت معنای زندگی امری مشروط نیست، زیرا معنای زندگی می تواند حتی معنی بالقوه درد و رنج را نیز در بر گیرد.در این کتاب ما با هسته مرکزی اگزیستانسیالیسم رویاروی می شویم که اگر زندگی رنج بردن است، برای زنده ماندن باید ناگزیر معنایی در رنج بردن یافت. لوگوتراپی روشی است که کمتر به گذشته توجه دارد، و به درون نگری هم ارج چندانی نمی نهد، در ازای توجه بیشتری به آینده وظیفه، مسئولیت، معنی و هدفی دارد که بیمار باید زندگی آتی خود را صرف آن کند.

قسمت دوم کتاب به این اشاره می‌کند که چطور دکتر ویکتور توانست روش درمان لوگوتراپی یا و معنا درمانی را کشف کند. او در این قسمت به بررسی این نظریه می پردازد و آن را به خوبی توضیح می‌دهد. مهم‌ترین ایده‌ی دکتر فرانکل این است که تلاش برای یافتن معنی در زندگی اساسی‌ ترین نیروی محرکه هر فرد در دوران زندگی او می باشد.بیش از ۹ میلیون نسخه از این کتاب تأثیرگذار تا زمان مرگ ویکتور فرانکل در سال ۱۹۹۷ در آمریکا فروخته شد که به ۲۴ زبان زنده‌ی دنیا ترجمه و ۷۳ بار تجدید چاپ شده است.

در قسمتی از متن پشت جلد کتاب نیز آمده است:

اگر رنج را شجاعانه بپذیریم تا واپسین دم، زندگی معنی خواهد داشت. پس می‌توان گفت معنای زندگی امری مشروط نیست، زیرا معنای زندگی می‌تواند حتی معنی بالقوه درد و رنج را نیز در بر گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...