
یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز2
۳۲ نکته برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز (بخش دوم)
۳. مصاحبهکننده را بشناسید
روز مصاحبه بهترین روز برای جمعآوری اطلاعات در مورد همهی مصاحبهکننده خواهد بود. آن ها باید از ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در لینکدین، گوگل صرف کنند. به این ترتیب میتوانند به وضوح در مورد تمام عناوین، حرفهها و نقشهای همهی مصاحبهکنندهها اطلاعات کسب کنند. اگر نه، میتوانند از شخصی که مسئولیت سازماندهی این مصاحبهها یا افرادی که در تماس با مصاحبهشونده هستند، بخواهند که به همهی مصاحبهشوندهها یک سری اطلاعات اولیه در مورد مصاحبهکنندهّها بدهند. با بررسی و پیدا کردن اطلاعاتی در مورد شغل و دستاوردهای این مصاحبهکنندهها، میتوانید احترام، ادب یا علاقهتان را نسبت به آنها نشان بدهید.
۴. تاثیر اولیه را دست کم نگیرید
به تمام مصاحبهکنندهها با یک لبخند زیبا یا دست دادن به شیوهای محکم و مودبانه سلام بدهید. با آنها تماس چشمی داشته باشید. سعی کنید در طول راه طولانی از میز پذیرش به اتاق مصاحبه سکوت را رعایت کنید. همهی آدمها باید بدانند که قبل از موفقیت در کارشان باید بتوانند تاثیر خوبی از خود روی مخاطب به جای بگذارند. علاوه بر این، ۳۰ ثانیهی اول هر مصاحبه بسیار مهم است، زمانی که همهی مصاحبهکنندهها ناخودآگاه تصمیم درستی میگیرند در مورد اینکه آیا این مصاحبهشونده را میخواهند یا نه، و یا این مصاحبهشونده برای این موقعیت شغلی مناسب خواهد بود یا نه.
۵. برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز آماده باشید
مردم باید رزومه و آگهی شغل خود را یک بار دیگر هم قبل از مصاحبه بخوانند. آنها باید یک تحقیق کامل انجام دهند و برای تمام سوالات احتمالی که ممکن است در مصاحبه مطرح شوند آمادگی داشته باشند. تمام مصاحبهکنندهها میتوانند درمورد دستمزد یا چیزهای دیگری که مصاحبهشوندهها به آنها علاقمند هستند سوال بپرسند.
۶. در جلسهی مصاحبه پرت و پلا نگویید!
دقیقا همان هستهی سوالات را پاسخ بدهید. تمام مصاحبهشوندهها میتوانند چند دقیقه سکوت کنند و بعد پاسخی را که به نظرشان درست است ارائه بدهند. یک توصیهی بسیار مهم: قطعا بهتر این است که یک دقیقه برای پاسخ به سوال فکر کنید تا بلافاصله جواب بدهید و بعد پشیمان شوید.
۷. چرا آنها باید شما را استخدام کنند؟
اکثر آگهیهای شغلی میتوانند تمام ویژگیهایی را که این شرکت ها دنبالاش هستند فهرست کنند، بنابراین هنگامی که شما این آگهیهای شغلی را میخوانید میتوانید در مورد مثالهایی برای نشان دادن مهارتهایتان فکر کنید. برای صحبت کردن در مورد دانش، تواناییها، مهارتها و تجربیاتتان آماده شوید. شما باید حداقل ۳ نکتهی قدرتمند را که میتوانند مربوط به شغل مورد آگهی و شرکت آگهیدهنده باشد، در خودتان پیدا کنید.
۸. برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز مثبت فکر کنید
ممکن است مصاحبهشونده فکر کند که کار کردن با کارمندان و مسئولان این شرکت چهطور روندی دارد و چگونه است، بنابراین آخرین چیزی که همهی مصاحبهشوندهها دوست دارند بشنوند صحبتّهایی در مورد رئیس فعلی و سایر همکاران است. تمام مصاحبهکنندهها میخواهند مصاحبهشوندههایی را ببینند که از هر گونه چالشی لذت میبرند یا مشتاق هستند و تفکر مثبتی دارند.
۹. برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز زبان بدنتان را به یاد داشته باشید
زبان بدن چیزی نیست که آدمها بتوانند بر لب بیاورند، بلکه راهی است که مردم میتوانند با استفاده از آن در مورد هر چیزی حرف بزنند. در طول مصاحبه شغلی، به عقب تکیه ندهید، به زمین نگاه نکنید و دست به سینه نباشید! درعوض باید صاف بنشینید، و سپس تماس چشمی خوب و آرامی را با مخاطب حفظ کنید. علاوه بر این، باید از دستانتان استفاده کنید و هنگام صحبت کردن کمی رو به جلو خم شوید. اگر مردم بتوانند در عین حال زبان بدن را کنترل کنند، میتوانند به راحتی شغل را به دست بیاورند.
۱۰. منتظر چیزهای غیرمنتظره باشید
تمام مصاحبهکنندگان سعی میکنند مصاحبهشوندگان را غافلگیر کنند یا آنها را در موقعیت دشواری قرار بدهند: یک مطالعه نشان داد که ۹۰ درصد مصاحبهکنندهها پرسشهای به شدت سخت در تمام مصاحبهها خواهند پرسید. غیر ممکن است که برنامهی خوبی برای پاسخ دادن به تمام سوالات دشوار داشته باشید، مثلا اینکه “فکر میکنید همکارانتان در مورد شما چهطور صحبت کنند؟” اما باید سعی کنید روی خودتان کنترل داشته باشید و آرامشتان را حفظ کنید. میتوانید از هر مصاحبهکنندهای بخواهید تا در صورت لزوم هر یک از سوالات را تکرار کنند، اما ابدا از پاسخ دادن به هیچ سوالی طفره نروید.
۱۱. برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز تاثیرگذار و فعال باشید
تمام مصاحبهشوندگان باید انرژی، لبخند و حس شوخ طبعی خود را نشان دهند، زیرا لبخند مسری است، و اشتیاق و مثبت بودن شما را نشان میدهد. شما میتوانید از مصاحبهکنندهها در مورد مسائل یا خودشان یا مشکلات کسب و کار فعلی سوال کنید.
۱۲. هر چیزی را که فکر میکنید درست متوجه نشدهاید، حتما بپرسید
اگر مصاحبهشوندگان در مورد سوالات یا منظور مصاحبهکنندهها از هر گونه سوال خاصی که پرسیدهاند مطمئن نیستند، میتوانند از آنها بخواهند که بیشتر توضیح بدهند. در پایان، باید از مصاحبهکنندهها بپرسند که آیا چیزی وجود دارد که آنها بخواهند بدانند.