
زمان مراجعه به روان شناس یا روان پزشک
درمان مشكلات رواني مانند مشكلات جسمي به سرعت و سهولت انجام نميگيرد و اين فرایند بسيار زمانبر و نفسگير است. فردي كه طي ساليان متمادي عادات بد و رفتارهاي نادرست را با خود حمل كرده و با آنها زندگي كرده است وقتي بخواهد به يكباره همه اين عادات را ترك كند با مشكل مواجه ميشود. در كنار اين نميتوان انتظار داشت درمان درباره افرادي كه مبتلا به افسردگي حاد يا حالات نزديك به جنون هستند بهطور كامل و محسوس صورت پذيرد.
با وجود اين، درباره بسياري از اين بيماريها ضرورت مداخله روانشناس يا روانپزشك و كمك گرفتن از او بهشدت احساس ميشود، چنانكه اگر اين مداخله در زمان مشخص و با روش درست و علمي صورت نگيرد و بيماري درمان نشود نه تنها بيماري در وجود فرد برطرف نميشود، بلكه رشد كرده و به بيماريهاي رواني حاد تبديل ميشود. با بيرشك روانشناس و استاد دانشگاه درباره زمان مراجعه به روانشناس يا روانپزشك و تفاوت اين دو به گفتوگو نشستيم.
افراد دقيقا چه زماني بايد به روانپزشك يا روانشناس مراجعه كنند؟
در كشورهاي پيشرفته مراجعه به روانشناس و روانپزشك امري ضروري و بديهي است و همه افراد به آن علاقه داشته و تقريبا هر كسي براي امور مختلف زندگي خود حداقل سالي يكبار براي مشاوره به روانشناس مراجعه ميكند. در كشورهاي پيشرفته افراد براي تصميمات مهم زندگي مانند تصميم ازدواج يا مهاجرت و يا انتخاب شغل حتما به مشاور مراجعه ميكنند و اين كار يك امر بديهي تلقي ميشود. بر اين اساس نميتوان گفت زمان دقيق مراجعه به روانشناس و يا روانپزشك درباره مشكلات و مسائل روحي و رواني دقيقا چه زماني است، زيرا درباره افراد مدرن و امروزي اين مراجعه هر زماني و با هر بهانهاي ميتواند باشد.
بهطور كلي بايد گفت مشاوره گرفتن و مراجعه به روانپزشك اقدامي مفيد و مثبت است كه در بدبينانهترين حالت اگر فايدهاي براي فرد نداشته باشد ضرري هم ندارد و حتي توصيه ميشود همه افراد هرساله علاوهبر چكاب جسمي، چکاب رواني نیز شوند تا با رجوع به يك روانشناس و يا روانپزشك بتوانند از وضعيت رواني خود مطلع شوند. مشكلات رواني هم مانند مشكلات جسمي اگر درمان نشده و به حال خود رها شوند عود كرده و به وضعيت وخيمتري ميرسند. افرادي كه بيماريهاي رواني حاد مانند انواع پرخاشگريها يا جنونهاي رفتاري دارند يك دفعه و به صورت ناگهاني به اين اختلالات مبتلا نشدهاند. اين افراد با ابتلا به بيماريهاي رواني كوچك مانند پرخاشگريهاي مقطعي يا افسردگيهاي فصلي و درمان نشدن اين اختلالات به مرور زمان دچار اين اختلالات حاد ميشوند كه گاه درماني براي آن وجود ندارد.
- عابدی مدیسه
- مهر 9, 1398
- 45 بازدید