
روش ۳ کاهش نگرانی و اضطراب
- عدم قطعیت را بپذیرید
ناتوانی در تحمل و پذیرش عدم قطعیت نقش بزرگی در نگرانی و اضطراب دارد. نگرانیهای شدید نمیتوانند دربرابر شک یا غیرقابلپیشبینی بودن پذیرا باشند. این نگرانیها باید با قاطعیت ۱۰۰% بدانند که چه اتفاقی پیشرو خواهد بود. نگران بودن روشی برای پیشبینی اتفاقات آینده است. شیوهای است برای جلوگیری از شگفتیهای طاقتفرسا و کنترل نتیجه. مشکل اینجاست که این روش کارساز نخواهد بود.
با فکر کردن به اینکه همه اتفاقات در این جهان نادرست و اشتباه خواهد بود دیگر نمیتوان زندگی را قابل پیشبینی دانست. ممکن است زمانیکه احساس نگرانی را تجربه میکنید در حالتی امنتر باقی بمانید اما این فقط یک توهم و خیال است. متمرکز شدن بر بدترین حالت ماجرا مانع از رخ دادن اتفاقات بد نخواهد شد. این کار تنها مانع از لذت بردن شما از چیزهای خوبی میشود که درحالحاضر دراختیار دارید. پس اگر میخواهید نگرانی خود را متوقف کنید با توجه کردن بر نیاز خود به قطعیت و پاسخهای فوری شروع کنید.
- پذیرفتن عدمقطعیت: راهحل کاهش نگرانی و اضطراب
برای درک مشکلات ناشی از امتناع در پذیرش عدمقطعیت، ۴ سوال زیر را از خود بپرسید و پاسخهای آن را بنویسید:
- آیا اصلا امکان دارد که درمورد همه چیز در زندگی مطمئن باشیم؟
- مزایا و معایب نیاز به قطعیت چیست؟ یا بعبارت دیگر نیاز به قطعیت در زندگی چطور میتواند مفید یا غیرمفید باشد؟
- آیا شما فقط به این دلیل که هیچ چیز قطعی وجود ندارد تمایل دارید اتفاقات بد را پیشبینی کنید؟ آیا این کاری قابلقبول و منطقی است؟ پس احتمال وقوع نتایج مثبت یا خنثی چه میشود؟
- آیا این امکان وجود دارد که با این احتمال کوچک که ممکن است چیزی منفی رخ بدهد- حتی اگر احتمال وقوع آن خیلی پایین باشد- بتوان زندگی کرد؟
- عابدی مدیسه
- آذر 7, 1398
- 138 بازدید