
درک و شناخت بهتر روانشناسی کودک3
۵. عملکرد مغز یک کودک را بشناسید
والدین اغلب فیزیولوژی کودک خود را میشناسند اما نمیدانند که مغز کودک چگونه کار میکند. مغز تحت تاثیر تجربه هایی که کودک داشته است شکل میگیرد و به همین ترتیب واکنشهای او به موقعیتهای مختلف را تحت تاثیر قرار میدهد.شناخت چگونگی عملکرد مغز کودک میتواند به شما در یادگیری رفتار کودک، تصمیم گیریهای او و تواناییهای اجتماعی، منطقی و شناختیاش کمک کند.تجربههای اشتباه میتوانند منجر به شکل گیری واکنشهای منفی در ذهن کودک شوند و اثراتی نامطلوب بر رشد کلی او داشته باشند.
شناختن چگونگی عملکرد مغز کودک به شما کمک خواهد کرد تا فجایع یا تجربههای منفی را به فرصتها یا تجربههای مثبت تبدیل کنید.آنگونه که دانیل جی سیگل – نویسنده کتاب ” کودک تمام مغز: ۱۲ استراتژی انقلابی برای پرورش ذهن درحال رشد کودک شما”- میگوید، شما میتوانید از طریق شناخت عملکردهای ذهن به کودکان خود کمک کنید تا پایههای محکمی برای یک زندگی اجتماعی و عاطفی سالم بسازند و همچنین میتوانید آنها را قادر کنید تا موقعیتهای سخت را براحتی مدیریت کنند.
۶. گوش بدهید- اجازه دهید کودکانتان داستانها و ماجراهایشان را برای شما شرح دهند
حرف زدن خوب است اما هنگامی که با فرزند خود گفتوگو میکنید گوش دادن خیلی مهم است. مکالمه را به شکلی آغاز کنید تا فرزندتان شروع به حرف زدن کند و شما به آنچه که او میگوید، گوش دهید. شاید بچهها قادر نیستند که خود را به روشنی و وضوح ابراز کنند و به همین دلیل است که شما باید به واژهها و نشانههای غیرکلامی که آنها استفاده میکنند نیز توجه کنید.
به این موارد دقت کنید:
لحن: تاکید و فشاری که برای ادای یک کلمه یا عبارت بکار میرود.
کلمات و اصطلاحات: به شما میگویند که کودک شما چه احساسی را تجربه میکند. سعی کنید هنگامی که فرزندانتان در مورد چیزی صحبت میکنند احساس آنها را در مورد آن شناسایی کنید: احساس دوست داشتن یا ترس یا استرس و نگرانی.
زبان بدن: به تماسهای چشمی، شیوه بکار بردن دستها و حالتهای آنها دقت کنید.
در روانشناسی کودک مهم است که علاوه بر اینکه شما باید به کودکتان گوش دهید همچنین لازم است که کودکتان هم بداند که شنیده و جدی گرفته شده است. آنچه که آنها میگویند را تایید کنید و به آنها پاسخ دهید تا باین ترتیب بدانند که شما آنچه که میگویند را میفهمید. اگر چیزی را نمیفهمید، سوال بپرسید تا موضوع برایتان روشن و شفاف شود. اما مراقب باشید که بیش از اندازه حرف نزنید یا سوال نپرسید چرا که باین ترتیب کودک شما بطور کلی سکوت خواهد کرد.
- عابدی مدیسه
- مرداد 9, 1398
- 183 بازدید